En förmiddag på Trollebo

En förmiddag på Trollebo. Idag (ons 6/3-19) hade vi först samling och sen lite gympa på Trollebo. I samlingen gjorde vi ”Kims lek”. Det betyder att ett barn vänder sig om så det inte ser djuren och pedagogen tar bort ett djur och sen vänder barnet sig tillbaka och ska gissa vilket djur som är borta. Samtidigt passade vi på att prata om vilket tecken djuren har i TAKK (tecken till tal). Efter leken åt vi frukt. Man fick välja mellan päron, banan, äpple, apelsin och banan. Väl när vi hade ätit upp vår frukt så gick vi ut i lekrummet och hade gympa. Pedagogen hade valt miniröris. Barnen är så olika. Vissa är laddade och försöker göra som pedagogen direkt medan vissa barn vill titta och se hur de andra gör en till två gånger för att sen själv också gympa. Det var en härlig förmiddag.

 

Ur Lpfö 18

”Utveckla sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande.”

 

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften.”

 

Kommentarer inaktiverade.