Fotbollsturnering och övernattning

Nu börjar det närma sig att våra äldsta ska börja förskoleklass. Detta brukar innebära massa roliga äventyr för dessa barn. Förra veckan åkte vi taxibuss ut till Öja FFs idrottsplats, Björkvallen, för att möta de andra privatägda förskolorna i fotboll. Klädda i Lyckebos sverigekläder spelade vi fem olika matcher á 10 minuter i den det varma sommarvädret. Ni som minns VM-sommaren 94  kan föreställa er värmen. Det var kontinuerliga vattenpauser så att alla kunde lira sin bästa fotboll hela tiden. Våra ”skolebarn” var superduktiga och spelade bländande fotboll. Genomskärspassningar till friställda kamrater, ivrigt försvarsspel och många mål. Efter matcherna fick våra spelare välbehövlig vila och grillad korv. Dessutom bjöd värdförskolan på glass till alla duktiga fotbollsspelare!

Det största äventyret som alla Lyckebobarn ser fram emot allra mest brukar vara ÖVERNATTNINGEN! I år åkte vi tillsammans i en 9mannabuss till Bollerups lantbruksskola där vi fick en guidad tur i ladugårdarna och fick se hästar, kor, grisar och får. Dessutom hade vi turen att träffa på en svan som precis hade fått ungar. Efter en härlig eftermiddag i Bollerup åkte vi till Nybros scoutstuga där vi  packade upp våra madrasser och sovsäckar och sen följde massa roligheter. Vi spelade fotboll, lekte i sanden, åt goda hamburgare, var på skattjakt med Martin Mög, hade disco, åt godis, målade målarbilder, lekte lekar och massa annat skoj! Efter tandborstning och bokläsning somnande vi gott och sov hela natten. Väl på morgonen började vi med att sjunga för våra födelsedagsbarn och sen var det go-frukost med jordgubbar och vattenmelon. Efter frukosten var det dags att packa ihop våra saker för att sen ta oss vidare till saltans lekplats. När klockan sen blev lunchdags åkte vi upp till McDonalds och avslutade övernattningen med ett Happy Meal. Fy för vad roligt vi hade det och vi hoppas att vi har skapat minnen som varar väldigt länge!