Midsommarfest

Igår så firades det midsommar på Lyckebo och barnen kom hit sommarsnygga med finskjortor, sommarklänningar och med blommor i håret. Redan i förrgår tjuvstartade vi firandet med att klä vår midsommarstång i grönt. Barnen hade sedan med sig blommor till festen så att vi kunde börja firandet med att utsmycka stången med fina blommor i alla dess färger.

När barnen utsmyckat färdigt stången samlades vi i en stor ring. Nu var det dags för ringdans, midsommarstyle, ni vet som vi alla tosiga vuxna gör när det firas midsommar hemma i sommarstugorna. Vi dansade och sjöng ”Små grodorna”, ”Ritch ratch”, ”Vi äro musikanter” med flera och avslutade naturligtvis med ”Raketen”. Efter sången och dansen var det fri lek. Vi passade på att spela lite extra fest och fotbollsmusik för det påbörjade VM-slutspelet också.

När vi sedan gick in stod det framdukat ett fantastiskt midsommarbord, i barnens höjd, med massor utav sill, lax, ägg, köttbullar och nypotatis med mera. Så mätta vi blev. Men vi var smarta, vi sparade lite plats i magen för vi misstänkte att det skulle bli något till efterrätt också. JORDGUBBAR & GLASS. Fy hundan vad gott!!

Vi på Lyckebo vill passa på att önska alla barn, föräldrar och andra läsare en glad midsommar! Vi hoppas det blir mycket sång, dans, sol och god mat!