Så mycket roligt på Lyckebo!

Vi smygstartade sportlovet redan förra fredagen med att gå till återvinningsstationen och gjorde en bra gärning. Vi sorterade plast, metall, glas och pant. Pengarna vi fick från panten skänkte vi till träd i Afrika. Vi kände oss såklart lite extra duktiga och kunde nu börja sportlovet. Vi hade dessutom turen att se när lastbilen kom och hämtade skräpet. Det var fräckt!

Sportlovsveckan har varit härlig och vi har hunnit med supermycket. Vi pratade om en konstnär från Bornholm och vi visade var Bornholm låg och hur man reser till Bornholm. Eftersom vi själva ska bli lite konstnärer till vår vernissage i sommar tyckte vi detta var lite spännande att veta. Efter samlingen gick vi ner till stranden där vi lekte gemenskapslekar och samlade lite strandfynd. Återigen var turen på vår sidan och vi såg när Bornholmsfärjan kom in till hamnen.

Vi har varit på utflykt på Dammhejden där vi gungade, klättrade i spindelnätet, åt god pastasallad och hade en allmänt härlig, rolig och lärorik dag.

Dessutom har vi idag, fredag passat på att vara på en miniutflykt i det fina vädret. Vi valde att gå ifrån vår gård eftersom den håller på att få en makeover. Mer om det i ett senare inlägg.

En härlig vecka som kantats av vänskap och skratt!

Lpfö 98/16

Förskolan ska sträva efter att varje barn

  • utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande,
  • utvecklar sin skapandeförmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,
  • utveclar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och hur natur och samhälle påverkar varandra,

Kommentarer inaktiverade.