Skräpplockning och Grön Flagg-lotto

Igår gick vi på promenad till lekplatsen som ligger intill Lyckebo. Vi gick igenom gemensamma regler tillsammans sedan lekte barnen och hade det kul. Efter en stund ropade några barn, ”kom, kom och titta”! Barnen var alldeles upprivna, någon hade kastat massor av skräp. Där fanns plast, böcker, leksaker, glas, metall, mattor och mycket annat. Vi hämtade plastpåsar och tillsammans med barnen städade vi upp allt skräp som vi tog med oss till förskolan.
Barnen berättade:
”Titta en flickdocka, vem har gjort så här, så gör man inte, kolla så mycket skräp, det är inte bra”.
Härligt jobbat Lyckebobarnen! Det märks vi jobbar med Grön Flagg!

Idag på arbetsstunden fortsatte vi med Grön flagg arbetet. Några av pedagogerna har gjort ett Grön flagg-lotto som vi spelade tillsammans. Spelbrickorna bestod av olika sorterings- och återvinningskärl (matavfall, plastförpackningar, kartong, batteri, metall, ofärgat glas och pant) och barnen fick hjälpas åt att ta rätt sak till rätt kärl. Barnen var superduktiga och hade full koll på var man sorterade de olika sakerna. Nu är vi redo att gå till en återvinningsstation och återvinna på riktigt!

Lpfö98/2016

Förskolan ska sträva efter att varje barn,

¤ utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,

Kommentarer är stängda